Karačić: Moramo raditi i ovu selekciju spremati za nove izazove

AA
Karačić: Moramo raditi i ovu selekciju spremati za nove izazove
Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon današnje pobjede u Ugljeviku nad Andorom, rezultatom 2:1, plasirala se u elitnu rundu kvalifikacija, te je selektor Toni Karačić istakao kako je tako ostvaren cilj.

"Čestitam momcima na prolasku u elitni krug, jer to nam je bio i cilj. Znali smo da će biti zahtjevna utakmica protiv ekipe koja se brani na svojoj polovici terena sa deset igrača. Nije bilo lako probiti to, a i teren nam je otežavao stvari. Kontrolirali smo utakmicu u većem dijelu, ali moramo još raditi i ovu selekciju spremati za nove izazove", istakao je Karačić, prenosi Anadolu Agency (AA).

I golman bh. tima Elvin Kovač bio je zadovoljan nakon pobjede.

"Sretan sam jer sam debitovao za U-19 reprezentaciju u kvalifikacijama i što smo pobijedili Andoru. Morali smo osvojiti tri boda u ovom meču i drago mi je što smo uspjeli u tome. Čestitam saigračima na odličnoj igri tokom turnira", kazao je Kovač.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije