Kapiten Sarajeva i njegova Makedonija večeras ovjeravaju plasman u Ligu C

Radiosarajevo.ba
Kapiten Sarajeva i njegova Makedonija večeras ovjeravaju plasman u Ligu C
Foto: AA / Goran Pandev
Fudbalska reprezentacija Makedonije večeras će odigrati svoj posjednji susret u ovosezonskom izdanju Lige nacija, a iz grupe D Makedonija će sasvim sigurno u Ligu C naredne sezone.

U reprezentaciju zemlje u kojoj "vječno sunce sija" vratio se i jedan fudbaler iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Krste Velkoski opet je na spisku selektora i večeras je njegovoj Makedoniji dovoljan i jedan bod da se domogne plasmana u Ligu C i baraža za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Protivnik Makedonije večeras je Gibraltar. Reprezentacija koja je vjerovatno i najzaslužnija što je Makedonija danas u ovako dobroj prilici. Upravo je Gibraltar otkino tri boda Armeniji i to na gostujućem tereu, pa poraz Makedonaca (0:4) od ove reprezentacije vjerovatno neće puno utjecati na plasman Makedonije.

Dakle Makedonija protiv Gibraltara treba jedan bod za potvrdu prvog mjesta. Kvota na pobjedu Makedonije je 1.07, dok će remi "platiti" kvotom 13.00. Kvota na pobjedu Gibraltara u ovom susretu je 25.00.

Ukoliko odlučite igrati na golove, kvota na 3+ je 1.25, a na 4+ 1.68. U kladionici Mozzart odaberite svoju ponudu i uživajte u utakmici iz Skoplja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije