Kamerunski golgeter Samuel Eto'o karijeru nastavlja u Konyasporu

Anadolija
Kamerunski golgeter Samuel Eto'o karijeru nastavlja u Konyasporu
Iskusni kamerunski golgeter Samuel Eto'o potpisao je dvoipogodišnji ugovor s turskim superligašem Atiker Konyaspor.

Eto'o je danas i zvanično predstavljen na Gradskom stadionu u Konyi kao novi igrač Konyaspora, a predsjednik kluba Fatih Yilmaz kazao je da je Eto'o potpisao ugovor na dvije i pol godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

"Sretni smo da vidimo Eto'oa u dresu našeg tima. On je igrao u velikim klubovima i njegovo iskustvo će nam dobro doći. Jučer smo potpisali ugovor s napadačem Adisom Jahovićem, a danas je tu i Eto'o. Želimo klub brzo vratiti na mjesto koje mu pripada na tabeli", kazao je Yilmaz.

Eto'o je izrazio zadovoljstvo dolaskom u Konyaspor, a zahvalio se i dosadašnjim saigračima i osoblju Antalyaspora.

"Ovo je bolna situacija, ali jednog dana će me shvatiti i u Antalyasporu. Fudbal je ljubav i želim da se zna da je Antalija moj drugi dom. U Konyaspor su me pozvali jer mi vjeruju. Fudbal nije sport poput tenisa u kojem jedan čovjek igra. Tu smo da Konyaspor dignemo na vrh i za to nam je potrebna i podrška navijača", poručio je 37-godišnji Eto'o.

Ističući kako mu je cilj da daje mnogo golova, ali i da pomogne ekipi, Eto'o je kazao da je važno da Adis Jahović nastavi golgetersku formu.

"Ukoliko po završetku karijere dobijem ponudu u Turskoj bi volio ostati i osvajati trofeje i kao trener", kazao je Eto'o.

Po završetku ceremonije potpisivanja ugovora, Eto'o i Jahović su pozdravili navijače Konyaspora na Gradskom stadionu.

Prvi na teren istrčao je Jahović s brojem 88 na dresu, a zatim mu se pridružio i Eto'o s brojem 81 na leđima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije