Kako se u BiH kreirala zavjera u slučaju Mamić

Radiosarajevo.ba
Kako se u BiH kreirala zavjera u slučaju Mamić
Radiosarajevo.ba / Zdravko Mamić u Međugorju
Zdravko Mamić već je više od tri mjeseca u Bosni i Hercegovini. Podsjetimo, nekada prvi čovjek Dinama osuđen je na šest i pol godina zatvora za izvlačenje novca iz zagrebačkog kluba.

Franjo Varga (36) iz Belišća, osumnjičen je da je izradio kompromitirajuću lažnu SMS korespondenciju za potrebe sudskog postupka koji se na Županijskom sudu u Osijeku vodio protiv braće Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića i Milana Pernara, kojima se sudilo za izvlačenje 115,8 miliona kuna iz GNK Dinamo, prenosi Jutarnji.

Upravo se prema informacijama iz istrage u Tomislavgradu Varga sastao sa Mamićem. Mamićevi ljudi trebali su se naći sa Vargom u petak kako bi dobili USB na kojem je nova lažna korespondencija o navodnom utjecaju na suce Vrhovnog suda RH.

Vargi je međutim dojavljeno šta se događa i da će biti uhapšen, a on je uništio materijale s hard diskova na svojoj kompjuterskoj opremi. Policija navodno ima informacije s kojeg je broja došao poziv, kao i glas osobe koja je upozorila Vargu i vjeruje se da će se uskoro "odmotati" klupko.

Varga je priznao da je izrađivao lažne SMS-ove koje je Mamić prezentirao javnosti, kao i lažnu korespondenciju za potrebe žalbenog postupka te da je za to primio visoke novčane iznose i druge vrijedne stvari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije