Kako je to moguće: U istoj grupi Eura zadnja dva svjetska i europski prvak?!

Radiosarajevo.ba
Kako je to moguće: U istoj grupi Eura zadnja dva svjetska i europski prvak?!
Foto: EPA-EFE / Trofej za EURO 2020

Joshua Kimmich, zvijezda Bayerna i reprezentacije Njemačke, jedan je od mnogih ogorčenih načinom na koji su složene grupe Eura 2020.

Kimmicha to posebno dira jer je neposredno oštećen nebuloznim rasporedom reprezentacija u jakosne grupe, kojim su onda u istu grupu ubačene tri superjake nacionalne ekipe.

To je drugim favoritima očistilo grupe i olakšalo put u nokaut fazu, dok se Njemačka, Portugal i Francuska moraju međusobno žestoko potući kako bi samo dvije od ovih reprezentacija iz svjetskog vrha sigurno prošle grupnu fazu.

„Stvarno ne razumijem kako je moguće da Njemačka, pobjednik svoje kvalifikacijske grupe i svjetski prvak iz 2014, završi na Euru u grupi s Portugalom, aktuelnim europskim prvakom, te Francuskom, aktuelnim prvakom svijeta? Kakav je to ždrijeb i prvenstvo na kojem je to moguće?!“.

Nakon ždrijeba za EP idućeg ljeta, najviše se priča o grupi F, u kojoj su dakle Njemačka, Francuska, Portugal te pobjednik play-offa Lige nacija A, osim ako Rumunija prođe dokvalifikacije, tada ovdje upada pobjednik play-offa Lige nacija D.

Ali naravno da je pored tri ovako jake i atraktivne reprezentacije zajedno u grupi nebitno koja će im se četvrta iz europske treće klase pridružiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije