Kako je Duško Tošić postao Disko Kobasica: Komentator izazvao pometnju

Radiosarajevo.ba
Kako je Duško Tošić postao Disko Kobasica: Komentator izazvao pometnju
FOTO: Facebook / Duško Tošić
Svjetsko nogometno prvenstvo je veliki problem za brojne komentatore, koji nepravilno izgovaraju imena i prezimena pojedinih od 736 nogometaša koji su stigli na Mundijal u Rusiju.

Godinama se kada je riječ o svjetkim prvenstvima ustaljena praksa da se često pogrešno izgovoraju imena i prezimena.

Svaka promjena koja zvuči "rogobatno" teško se prihvata pa su ljudi iz Marce napravili fantastičnu aplikaciju na svojoj internet stranici.

Da je tu aplikaciju poslušao jedan od komentatora, ne bi izazvao pravu pometnju na Twitteru kada je riječ o srbijanskom reprezentativcu Dušku Tošiću.

Tokom utakmice ove dvije selekcije na Svjetskom prvenstvu koju je Srbija dobila sa 1:0 golom Aleksandra Kolarova, brojni komentatori su imali problem sa izgovaranjem imena i prezimena srbijanskih igrača, ali najviše sa izgovaranjem Duška Tošića. 

"Mislio sam da se igrač Srbije zove Disko Sosidž (kobasica). Njegovo pravo ime glasi Duško Tošić, ali je komentator to tako izgovarao da sam pomislio da je riječ o ovom prvom. Šteta. Dopalo mi se Disko", pisalo je na jednom od Twitter naloga.

Duško Tošić je, inače, suprug srbijanske pjevačice Jelene Karleuše, koja se na  nekoliko fotografija pozirala potpuno gola sa simbolima Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije