Kako Braco motivira igrače: Slabo igramo, i sudija je slab, ništa ne zna

Radiosarajevo.ba
Kako Braco motivira igrače: Slabo igramo, i sudija je slab, ništa ne zna
Youtube/Screenshot / Kako Braco motivira igrače

Ne vjerujemo da u Bosni i Hercegovini nema nogometnog zaljubljenika koji nikada nije čuo za legendarnog trenera Vrbanjuše Aliju Hadžiosmanovića.

Iza popularnog Brace dugogodišnja je trenerska i igračka karijera. Na brojnim platformama objavljeno je na desetine snimaka na koji način motivira igrače. Često je znao da tim svojim govorima koji su postali viralni i gledani izvan Bosne i Hercegovine do te mjere "napaliti" igrače da su znali pobijediti mnogo jačeg i kvalitetnijeg protivnika.

Vrbanjuša je nekada igrala u BH Telecom Premijer ligi BiH, a proteklom vikenda su u utakmici 8. kola Kantonalne lige – Grupa B, savladali Butmir sa 2:1.

Na poluvremenu ove utakmice rezultat je bio neriješen (1:1), ali su onda igrači Vrbanjuše dobili nekoliko zanimljivih Bracinih savjeta.

Braco je motivirao svoje igrače, koji su na kraju stigli do važne pobjede.

“Slaba je kod nas markaža na terenu... Nemamo markaže, nemamo vezne linije, nemamo demarkaže u datim trenucima. Slabo pucamo i slabo se krećemo. Dva špica nikako nema… Markirajte prostor, sudija je slab, jako slab. Ne zna ništa. Dva penala su bila za nas… Pucajte po golu, ko puca, dat će gol, ko ne puca, neće”, rekao je, između ostalog, Braco.

Uostalom, pogledajte kako je to sve izgledalo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije