Kadeti BiH savladali Dansku: Memišević briljirao

Fena
Kadeti BiH savladali Dansku: Memišević briljirao

Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv selekcije Danske s 3:2, u prvom meču grupe C Europskog prvenstva za nogometaše do 17 godina koje se igra u Engleskoj.

Na početku utakmice Danci su pokazali dosta bolju igru koju su krunisali ranim pogotkom. Strijelac za Dansku u 7. minutu bio je Dyhr.

Nakon pogotka, danski nogometaši nastavili su vršiti pritisak na selekciju BiH, koja se u tim trenucima fokusirala na odbranu svog gola.

Do isteka prvih 45 minuta reprezentativci BiH su uspjeli odoljevati naletima protivnika, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:0 za Dansku. BiH je dosta hrabrije počela drugo poluvrijeme i nakon nekoliko neuspješnih napada, u 47. minutu Memišević pogađa za 1:1.

Od tog trenutka, mladi bh. nogometaši u potpunosti su preuzeli kontrolu nad tokom utakmice. Nizali su prilike pred golom protivnika, ali promjene rezultata nije bilo. U 68. minutu dosuđen je penal za Dansku, koji je uspješno realizovao Kirkeby, ali BiH se ni tada nije predala, te već u narednom minutu postižu gol za izjednačenje, a strijelac je ponovo bio Memišević.

U 73. minutu u igru ulazi Nikolić koji nakon tri minuta igre postiže treći gol za selekciju BiH.

Bitno je istaći da je golman selekcije BiH Kačavenda tokom meča imao nekoliko odličnih odbrana koje su ostavile našu selekciju u igri. Danci do kraja utakmice nisu imali snage za preokret, pa je BiH upisala važnu pobjedu na početku takmičenja.

Naredni meč grupne faze selekcija BiH igrat će 8. maja protiv Belgije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije