Kad Ronaldo obeća, to i bude: Ovo obećanje će oduševiti Juventine

Radiosarajevo.ba
Kad Ronaldo obeća, to i bude: Ovo obećanje će oduševiti Juventine
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice obećao je da će uraditi nemoguće i osvojiti Ligu šampiona sa Juventusom.

Portugalski fudbaler je prošlog ljeta prešao iz Real Madrida u Juventus, čiji je cilj da se konačno domogne evropskog trona.

Naime, “stara dama“ je osvojila sedam uzastopnih naslova šampiona Italije i posljednja četiri Kupa, ali je poražena u finalima Lige šampiona 2015. i 2017. godine.

“Kunem se da ću uraditi nemoguće i osvojiti Ligu šampiona sa Juventusom“, rekao je Ronaldo, koji se nalazi u Dubaiju, gdje će dobiti nagradu na “Globe Soccer Awardsu“.

Obećao je dakle Ronaldo navijačima Stare dame iz Torina trofej prvaka Starog kontinenta. Trofej koji toliko dugo čekaju i sanjaju u svojim vitrinama. Posljednji put Juventus je prvak Europe bio 1996. godine. Daleko je 1996. - predaleko.

A Ronaldo kada obeća to obično i bude. Obećao je Portugalcima veliki trofej, donio je pokal Henrija Delaunaya u Lisabon. Kraljevima je obećao povratak Lige prvaka i konačno La Decimu u vitrinama Bernabeu stadiona. Ne samo da ih sada ima deset, nego je Ronaldo osvojio još tri i sada Real Madrid ima 13 titula prvaka Europe u svojim vitrinama.

Uhati trofej najveća je želja navijača iz grada Fiata. E, pa Ronaldo je obećao, nek se spremaju za Madrid, tu je bar on naučio da pobjeđuje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije