Juventus - Roma: Najveći izazov za Miralema Pjanića

Radiosarajevo.ba
Juventus - Roma: Najveći izazov za Miralema Pjanića
/ Foto: Juventus
Odigrao je 11 utakmica za Romu protiv Juventusa, prošle sezone postigao prelijep gol iz slobodnog udarca u derbiju na Olimpicu.

No, sutra od 20.45 sati Miralem Pjanić igrati će prvi put u dresu Bianconera protiv Giallorosse. Zna da mu u vječnom gradu nisu oprostili "izdaju tešku 32 miliona eura", koliko je Juventus platio za bh. reprezentativca.

"Bilo je lijepo", rekao je za italijanske medije o vremenu provedenom u Romi. Bivše saigrače pozdravio je krajem septembra u hotelu uoči utakmice protiv Torina.

Smije se na poruke Raje Nainggolana, najboljeg prijatelja iz rimskog perioda, da je "među njima gotovo nakon prelaska u Juventus".

Odmahuje rukom na one koji ga stalno podsjećaju na njegovu izjavu "bolje osvojiti jednu titulu u Rimu nego deset s Juventusom".

"Bit će lijepo susresti se s bivšim saigračima. Ipak, ja sam profesionalac, želim pobjedu Juventusa", rekao je Miralem Pjanić italijanskim medijima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije