Juventus lovi zaostatak iz prve utakmice protiv Porta

0
Radiosarajevo.ba
Juventus lovi zaostatak iz prve utakmice protiv Porta
Foto: Radiosarajevo.ba/Pixsell / test

Večeras se igra uzvratna utakmicu 1/8 finala ovogodišnje Lige prvaka u kojoj Juventus lovi zaostatak iz prve utakmice od 2-1. Utakmica počinje u 21.00 sati.

Na kraju 90 minuta u Portugalu nije se moglo reći ništa previše o toj utakmici, osim da je Porto propustio privesti utakmicu u svoju korist, te da preuzmu potpunu kontrolu u ovoj utakmici. Umjesto toga, pred njima je veliki zadatak izbjeći poraz u Torinu zbog kojeg će Juventus vrlo vjerovatno proći u četvrtfinale Lige prvaka.

Teško je zanemariti domaćinsku formu Juventusa u Ligi prvaka (8 pobjeda u 10 utakmica). Izuzetak su ta 2 poraza, ali Juventus nakon poraza od Porta izgleda malo organiziranije, što se vidjelo po broju utakmica bez primljenog pogotka. Primili su pogodak prošli vikend protiv Lazija, dok u ovoj utakmici možemo očekivati povratak boljih igrača u odbranu, dok će im prisustvo Arthura u veznom redu donijeti veću kontrolu lopte.

Prije tri sedmice Porto je izgledao jako opasno, ali utakmica u Torinu će za njih biti pravi test, gdje se nalaze u pomalo nezahvalnoj poziciji – da li će braniti prednost iz prošle utakmice, ili će preuzeti rizik i napadati te pokušati zabiti prvi gol koji će im donijeti plasman u najboljih 8 ekipa Europe ove godine.

Biti će ovo veliki test i za oba trenera, gdje vjerujemo da ćemo vidjeti pravu šahovsku partiju gdje će pokušati da ostvare najbolje moguće za svoje ekipe. 

Utakmicu možete pratiti na ovom LINKU.

Kladionica MOZZART je za ovu utakmicu pripremila odlične kvote. Tako je kvota na pobjedu Juventus 1,55, neriješeno 4,00, a na goste 6,25.

Ostalu ponudu kladionice MOZZART pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije