Juventus gazi ka Scudettu: Stara dama bolja od Intera u derbiju Italije

Radiosarajevo.ba
Juventus gazi ka Scudettu: Stara dama bolja od Intera u derbiju Italije
Foto: EPA-EFE / Juventus - Inter
Talijanski prvak Juventus dočekao je večera na svom terenu u Derbiju Italije milanski Inter. Utakmica 15. kola Serije A završena je pobjedom Juventusa rezultatom 1:0.

Prvu priliku na susretu imao je Inter u desetoj minuti susreta. Loptu je na vrhu šesnaesterca primio Paulo Dybala, šutirao, ali je Handanović fantastično odbranio. Inter je zaprijetio u 29. minuti prekog Gagliardinija, a gosti iz Milana pogodili su stativu.

Posljednju piriliku u prvom poluvremenu imao je Giorgio Chiellini, ali je njegov pokušaj još jednom fantastično zaustavio Handanović. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 0:0.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su gosti. Pokušao je Politano, ali je odbrana domaćih sjajno reagovala. Domaći su do vodstva došli u 66. minuti utakmice. Mandžukić je nakon asistencija Cancela matirao nemoćnog Handanovića.

Do kraja utakmice domaćin je uspio sačuvati prednost i slaviti rezultatom 1:0. Miralem Pjanić je u redovima Juventusa odigrao 82 minute, a zamijenio ga je Emre Can.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije