Juventus bez Pjanića razbili Udinese: Krunić s klupe odgledao remi Milana

Radiosarajevo.ba
Juventus bez Pjanića razbili Udinese: Krunić s klupe odgledao remi Milana
Foto: EPA-EFE / Transfer bomba: Manchester Utd sprema spektakularan transfer, stiže zvijezda Juventusa

Juventus je odigrao najbolje poluvrijeme u sezoni. Ljuti zbog remija protiv Sassuola i poraza u Rimu od Lazija, fudbaleri torinskog giganta razbili su slabi Udinese, 3:1.

Goste je načeo gladni Cristiano Ronaldo, prvi gol je postigao nakon što je Dybala primio tešku loptu u kaznenom prostoru, natrčao je Portugalac i pogodio mrežu. Mogli su Dybala i Higuain da izrešetaju goste, ali je prednost duplirao Ronaldo.

Ovoga puta fantastična asistencija Higuaina, Ronaldo lijevom nogom gađa ugao, njegov peti gol u četiri meča.

Do poluvremena obezglavljeni Udinese je primio još jedan pogodak. Ovoga puta nakon prekida, Demiral skače, prišunjao se Bonucci i zahvatio loptu glavom, ona je prešla gol liniju – 3:0 u posljednjem minutu prvog dijela.

Kako se očekivalo, Juventus je spustio ritam, igrao koliko je dovoljno da zadrži prednost. Do kraja, šansa za Ronaldov hat-trick, ali i utješni gol Udinesea, Nestorovski i Lasagna su imali dobre prilike da savladaju Buffona. Na kraju, rezervista Pussetto postavlja konačnih 3:1, kao posljedicu opuštanja Juventina.

Miralem Pjanić nije bio u kadru Juventusa zbog odrađivanja suspenzije.

Bologna je ugostila Atalantu koja je u odličnoj formi. Gosti su promašili sjajnu šansu preko Malinovskog, a uzvratio je veteran Palacio. On je pokupio “otpadak” nakon akcije Orsolinija i doveo domaće do prednosti.

Do poluvremena čvrsta odbrana domaćina, mada je Pašalić propustio sjajnu priliku da poravna.

Nastavak je doneo novu radost na Dal’ Ari, iskusni Poli je matirao Gollinija glavom, pa se činilo da će domaćin do zlatnih bodova stići bez problema. Ali, Atalanta je uspjela brzo da se vrati u meč, Ruslan Malinovsky poslije sat vremena donosi nadu gostima.

Do kraja Danilo spašava Bolognuu, šansu je imao ponovo i Malinovsky, gol je visio u vazduhu. Ipak je ostalo 2:1.

U Milanu svečanost, 120 godina Rossonera, gostovao je Sassuolo. Dobra serija Milana u posljednje vrijeme je malo podigla entuzijazam navijača. P

Domaći tim je postigao gol preko Thea Hernandeza, slavili su domaći, ali poslije VAR konsultacija pogodak poništen, Kessie je prethodno igrao rukom. Do poluvremena obrukao se Bennacer, na drugoj strani Berardi koji je “crna mačka” Milana je nekoliko puta bio sebičan u završnici.

U drugom poluvremenu napadi Milana, Pegolo, golman Sassuola, bio je junak u par navrata, šanse su imali Paqueta, Bonnaventura, ali su se gosti odbranili. Leao je pogodio prečku, Sassuolo je mogao do pobjede, Traore je natjerao Donnarummu na sjajnu intervenciju. Na kraju, dva izgubljena boda za godišnjicu, mada treba reći da Milan nije imao sreće…

Rade Krunić je utakmicu odgledao s klupe, nije dobio šansu da danas zaigra za Milan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije