Jurgen Klopp u svom stilu saopćio Arnoldu da je na spisku selektora Engleske

Radiosarajevo.ba
Jurgen Klopp u svom stilu saopćio Arnoldu da je na spisku selektora Engleske
Foto: EPA / Klopp i Alexander-Arnold
Selektor Fudbalske reprezentacije Engleske Gareth Southgate saopćio je jučer spisak igrača na koje računa za Mundijal koji će 14. juna početi u Rusiji.

Na spisku selektora Tri lava našao se i mladi Trent Alexander-Arnold, fudbaler Liverpoola koji ima tek 19 godina i koji još uvijek nema niti jedan nastup u dresu nacionalnog tima. Alexander-Arnold debitovat će u dresu Engleske na pripremnim utakmicama za Svjetsko prvenstvo, a prvi nastup u takmičarskim duelima vjerovatno će upisati na Mundijalu u Rusiji.

Mladi fudbaler otkrio je za službenu stranicu Liverpoola kako je saznao da je na spisku za utakmice Mundijala.

"U autobusu za aerodrom došao je do mene i onako, usput, me pitao znam li išta o selektorovom popisu. Rekao sam da još nema nikakvih vijesti, a on me onda pitao imam li kakvih planova u vrijeme Svjetskog prvenstva, neki godišnji odmor ili slično. Odgovorio sam da nemam", rekao je Arnold i dodao:

"E, odlično, jer ideš na Svjetsko prvenstvo", rekao je Jurgen Klopp.

Njemački trener istaknuo je kako je Alexander-Arnold mlad fudbaler, ali da je zaslužio poziv za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

"To je sjajna priča. Gareth Southgate me nazvao to jutro i zamolio me da mu kažem da je pozvan za Svjetsko prvenstvo. Da ste samo vidjeli izraz njegova lica kad sam mu rekao, fantastično. Apsolutno je zaslužio biti u reprezentaciji. Je li premlad? Ne, nikada nisi premlad za tako nešto. Možeš jedino biti nedovoljno dobar, a Trent je, vjerujte mi, jako, jako dobar", rekao je Klopp.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije