Jurgen Klopp: Stvarni fudbal nije poput onog na Play Stationu

Radiosarajevo.ba
Jurgen Klopp: Stvarni fudbal nije poput onog na Play Stationu
FOTO: EPA / Jurgen Klopp
Liverpool je jučer odigrao neriješeno protiv Evertona u gostima - O:0. Trener Redsa Jurgen Klopp je na interesantan način odgovorio na pitanje zašto nije prije sudijske nadoknade u igru uveo još jednog napadača.

Nakon što Kloppova momčad nije uspjela savladati Everton, Manchester City je ponovo lider engleske Premier lige. Za oba tima koja konkurišu za naslov prvaka je preostalo devet utakmica. Liverpool, koji zaostaje samo jedan bod za Plavcima iz Manchestera je ostvario dvije pobjede u posljednjih šest ligaških utakmica, piše Guardian.

U drugom poluvremenu utakmice na Goodison Parku, Liverpool je igrao sa dva napadača - Robertom Firminom i Adamom Lallanom. Na pitanje novinara zašto nije uveo i trećeg napadača u igru, Klopp je nevoljno odgovorio:

"Mislite li da nismo dovoljno rizikovali danas? Za mene je Vaše pitanje vrlo razočaravajuće? Vi mislite da je ovo Play Station? Mislite da bi još jedan napadač sve promijenio? Fudbal ne funkcioniše tako. U igri nismo izgubili živce".

Njemački stručnjak smatra da njegovi igrači ne trebaju paničiti dodajući:

"Nismo mi više mala djeca. Vjerujem u potpunosti u naše šanse".

Podsjetio je da je sljedeći protivnik njegovog tima u Premier ligi Burnley. Prema njegovim riječima, nezahvalno je prognozirati ishod igre protiv ovog kluba, ali da zna šta će reći "stručnjaci u studiju".

"Drago mi je što smo u prilici da se nadmećemo sa Cityjem. Kome je bitno što je neki klub na početku mjeseca na vrhu tabele? Lijepo je to, ali je još mnogo utakmica do kraja. Gledao sam utakmicu Cityja. Imali su na stotine šansi, ali su uspjeli dati samo jedan gol protiv Bournemoutha. Dakle, morate znati iskoristiti svoje šanse", smatra Klopp.

Tvrdi da previše ne razmišlja o Cityju jer su oba tima primorana da pobjeđuju do kraja lige.

Komentarisao je i jak vjetar koji je puhao tokom utakmice rekavši da je on bio protivnik objema ekipama.

Priznao je da igra njegovih fudbalera nije bila sjajni, ali da su izvukli pouke iz posljednje utakmice.

Kao ključni za narednu i druge utakmice je naveo sljedeće:

"Moramo pokazati stabilnost i boriti se za rezultat".

Fudbaler Liverpoola Andy Robertson smatra da je pritisak trenutno na branitelju titule.

Kako navodi Guardian, menadžer Evertona Marco Silva je zadovoljan igrom svojeg kluba naglasivši:

"Ponosan sam na svoje igrače i na trud koji su pokazali. Naši navijači su bili nevjerovatni. Bodrili su ekipu od prve minute. Bio je ovo težak i uravnotežen meč".

Everton sljedeću utakmicu, 9. marta igra u gostima protiv Newcastlea. Dan poslije, Liverpool će biti domaćin Burnleyu, a 13. marta će gostovati u Minhenu gdje će odigrati uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Bayerna. U prvoj utakmici rezultat na Anfieldu je bio 0:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije