Jurgen Klopp potpisao novi ugovor s Liverpoolom

Radiosarajevo.ba
Jurgen Klopp potpisao novi ugovor s Liverpoolom
Foto: EPA-EFE / Jurgen Klopp

Jurgen Klopp potpisao je novi ugovor s Liverpoolom. Njemački stručnjak produžio je vjernost Redsima do 2024. godine.

Nijemac je imao još dvije godine starog ugovora koji je potpisao 2016. godine, ali Liverpool ga je odlučio nagraditi za sjajan posao koji radi, posebno proteklih godinu i po dana.

Prošle sezone izgubio je mrtvu utrku s Manchester Cityjem za šampiona Engleske, ali je osvojio Ligu prvaka. Ove sezone Liverpool korača prema titulu koju navijači čekaju preko 30 godina.

Ako ostane do kraja novopotpisanog ugovora, Klopp bi mogao provesti najveći dio svoje trenerske karijere na Anfieldu – osam i pol godina. Dosad je sedam godina vodio Mainz i Borussiju Dortmund.

Dostigne li 2024. godinu, postat će najdugovječniji trener Liverpoola od Boba Paisleyja koji je vodio klub od 1974. do 1983. godine, piše SCSport.

“Ovo je nešto što se temelji na sjajnom partnerstvu koje smo postigli dosad i koje možemo dodatno nadograđivati. Kad vidim koliko se klub razvio i zajednički rad koji je tome pridonio, osjećam da moj doprinos može samo rasti. Ono što ljudi vide na terenu mjera je našeg napretka te iako je to najbolja mjera, nije jedina. Vidim koliko vlasnici truda i rada posvećuju cijelom projektu.

Kad je stigao poziv u jesen 2015., osjećao sam da smo savršen spoj. Ako ništa, sad osjećam da sam podcijenio to. Jedino s potpunim uvjerenjem da saradnja ostaje potpuno komplementarna s obje strane mogu se obavezati na vjernost do 2024. godine.Da nisam, ne bih ponovno potpisao. Ovaj klub je na tako dobrom mjestu da uopće nisam mogao razmišljati o odlasku”, kazao je Klopp, prenose službene stranice Liverpoola, te utišao sve špekulacije o eventualnom odlasku.

Naime, pisalo se nekoliko puta u engleskim medijima proteklih mjeseci da je Klopp bio spreman otići, vratiti se u Njemačku i preuzeti klub ili reprezentaciju. Sada od toga neće biti ništa.

Klopp je posebno zahvalio i sportskom direktoru bez čijeg doprinosa ne bi bilo ni rezultata.

“Također, moram istaknuti ulogu našeg sportskog direktora Michaela Edwardsa na dosadašnjem zajedničkom putu. Njegov doprinos i saradnja bili su jednako važni u takmičenju s najjačima u ovoj igri. Za sve one u nogometu koji se žele nadmetati u okruženju u kojem je svaki element organizacije u najboljem redu – od podrške navijača do vizije vlasnika – ne može biti bolje mjesto od ovoga.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije