Jurgen Klopp nakon poraza od Barcelone: Zabavio sam se gledajući utakmicu

Anadolija
Jurgen Klopp nakon poraza od Barcelone: Zabavio sam se gledajući utakmicu
Foto: EPA-EFE / Jurgen Klopp

Fudbaleri Barcelone sinoć su na Cam Nouu upisali ubjedljivu pobjedu 3:0 protiv Liverpoola u prvom susretu polufinala Lige šampiona. No, menadžer 'redsa' Jurgen Klopp bio je zadovoljan nakon susreta, istakavši da je njegov tim odigrao najbolju gostujuću utakmicu u Ligu šampiona.

Magija Lionela Messija za veliku pobjedu Barcelone nad Liverpoolom

Golove za Barcu postigli su Luis Suarez i u dva navrata Lionel Messi. S druge strane James Milner, Roberto Firmino i Mohamed Salah nisu iskoristili sjajane šanse koje su imali.

“Ne znam možemo li igrati mnogo bolje od ovoga. Mislim da je to bila naša najbolja gostujuća utakmica u Ligi šampiona, ne samo ove sezone, nego i prošle. Rekao sam igračima da sam ponosan na to kako su odigrali. Protiv rivala kakav je Barcelona, koji igra ovakvu vrstu fudbala, zaista sam u potpunosti sretan. U redu je izgubiti u Ligi šampiona kada postigneš gol na strani, ali mi to nismo uradili i to je veliki problem“, iskren je Klopp.

Njemački trener je dodao da su njegovi igrači ponovo stekli veliko poštovanje zbog načina na koji su igrali i koliko su napredovali.

“Toliko sam se zabavio gledajući utakmicu, ali smo izgubili. To u ovom poslu nije zabavno već dugo vremena i naučio sam da se nosim s tim. Ovi momci se nikada ne predaju. Volim to kod njih“, istakao je Klopp.

Revanš utakmica polufinala Liverpool – Barcelona igraće se 7. maja na Anfieldu.

Finale ovosezonskog izdanja Lige šampiona na programu je 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije