Jurgen Klopp dobio drakonsku kaznu zbog kritikovanja sudije

AA
Jurgen Klopp dobio drakonsku kaznu zbog kritikovanja sudije
Foto: EPA-EFE / Jurgen Klopp

Fudbalski savez Engleske (FA) kaznio je Jurgena Kloppa, menadžera Liverpoola sa 45.000 funti (oko 52.000 eura), jer je početkom ovog mjeseca kritkovao suđenje Kevina Frienda na utakmici Premier lige protiv West Hama.

Klopp je poslije susreta izjavio da je sudija Friend, nakon što je priznao Liverpoolov gol iz ofsajda, imao neujednačen kriterij uglavnom na štetu njegovog tima. Utakmica, koja je igrana 4. februara, završena je rezultatom 1:1.

“Čuo sam da je naš gol postignut iz ofsajda. Prilično sam siguran da je sudija to znao u drugom poluvremenu. U situacijama 50-50 ili 60-40 to je uvijek bio slobodan udarac za protivnički tim. Zbog toga nam je bilo teško i dosta nam je otežalo posao“, kazao je Klopp nakon ogleda sa “čekićarima“.

FA je u obrazloženju kazne naveo da je Klopp ugrozio integritet sudije i upućivao na njegovu pristrasnost.

Sadio Mane je bio asistent za gol Jamesa Milnera iz ofsajda, kojim je Liverpool u 22. minuti poveo 1:0. Bod West Hamu donio je Michail Antonio pogotkom u 28. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije