Jubilej bh. kapitena: Edin Džeko večeras 100. put nastupa za Romu

J. M.
Jubilej bh. kapitena: Edin Džeko večeras 100. put nastupa za Romu
Večerašnja utakmica 3. kola C grupe Lige prvaka Chelsea – Roma važna je za oba tima u borbi za plasman u osminu finala.

Ako treba tražiti fudbalera za kojeg će utakmica na Stamford Bridgeu biti "posebna" onda je to bez sumnje Edin Džeko. Naime, kapiten bh. reprezentacije večeras će 100. put nastupiti za Romu u zvaničnim susretima.

"Nisam očekivao da ću odigrati 100 utakmica, pogotovo nakon prve sezone. Ponosan sam, ali  bih bio najsretniji da pobijedio Chelsea", rekao je Džeko.

Šta kažu brojke? Džeko je stigao u vječni grad u ljeto 2015. godine i u prvoj sezoni ništa nije nagovještavalo da je Roma napravila dobar posao u transferu vrijednom 15 miliona eura. Džeko je odigrao 39 utakmica i postigao svega 10 golova.

No, po običaju, "eksplodirao" je u drugoj sezoni, baš kao u Wolfsburgu i Manchester Cityju. Bh. dijamant postao je Capocannoniere, najbolji strijelac serije A s 29 golova, a u cijeloj sezoni protivničke mreže tresao je 39 puta u 51 utakmici.

I u aktuelnoj sezoni igra zu velikom stilu, postigao je osam golova u devet nastupa.

Brojke pokazuju da je Džeko odigrao 99 utakmica za Romu i postigao 57 golova, od čega 44 u Seriji A, 2 u Kupu Italije i 11 u europskim kupovima.

"Smatram da sam sve bolji s godinama i ako izbjegnem povrede, igrat ću još dosta dugo", poručio je Džeko uoči velikog jubileja. Treba mu vjerovati...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije