Još jedno priznanje za bh. dijamanta: Džeko u idealnom timu prvenstva

Radiosarajevo.ba
Još jedno priznanje za bh. dijamanta: Džeko u idealnom timu prvenstva
AS Roma / Edin Džeko
Iako je Juventus na pragu osvajanja šestog uzastopnog naslova prvaka, ovogodišnje italijansko prvenstvo bilo je jedno od najuzbudljivijih i najkvalitetnijih u posljednje vrijeme.

Sjajan su nogomet čitave sezone igrali i Napoli i Roma, a iznenadili su Lazio i Atalanta.

Stoga nije iznenađenje da su upravo igrači ovih pet ekipa popunili sva mjesta u najboljoj ekipi sezone Serie A, prema izboru portala Goal.com. 

Podsjećamo, s rekordnim ligaškim golgeterskim skorom od 27 pogodaka, Dijamant je postao jedan od najboljih nogometaša kompletne Serie A, što izaziva sreću među svim ljubiteljima nogometa u našoj državi.

"Sretan sam i ponosan, radio sam naporno tokom priprema i u toku sezone. Kada sam u dresu Wolfsburga postigao 36 golova imao sam 22 ili 23 godine, bio sam mladić. To je bilo na početku karijere. Vjerovatno očekujete da igrač kako stari pada u formi, ali sam sretan što je kod mene drugačiji slučaj. Godine nisu važne, morate dati sve od sebe", kazao je bh. reprezentativac za klupsku internet stranicu.

U prvoj sezoni u Romi postigao je samo osam golova, no smatra kako su naporne pripreme i veliki rad doprinijeli sjajnoj igri u ovoj sezoni.

"Ako odigrate loše to je vaša greška, ali je istina i da nisam imao adekvatne pripreme s timom. Bio sam u Manchester Cityju i Pellegriniju rekao da želim da idem. Nisam igrao pripremne utakmice, igrali su protiv Rome i rekao sam da ne želim da igram jer će to biti moj budući tim. Prijateljske utakmice mnogo znače", naglasio je Džeko.

Tim_Sezone_SerieA_Goal.jpg - Još jedno priznanje za bh. dijamanta: Džeko u idealnom timu prvenstva

Izvor: Goal.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije