Još jedan Zmaj u Engleskoj: Klubovi se okrenuli od Begovića, sada žele Šehića

Radiosarajevo.ba
Još jedan Zmaj u Engleskoj: Klubovi se okrenuli od Begovića, sada žele Šehića
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ibrahim Šehić

 

Eddie Howe, menadžer Bournemoutha, blokirao je eventualni prelazak Asmira Begovića u West Ham ili Aston Villu, koji sada razmišljaju o dovođenju drugog bosanskohercegovačkog golmana, Ibrahima Šehića.

Razlog iz kojeg je blokiran eventualni prelazak Begovića u pomenute klubove je što Trešnjice ne žele da bh. golman potpiše za bilo koji klub koji im je direktni konkurent u borbi za opstanak u Premier ligi.

Begović je u protekloj polusezoni bio na posudbi u Qarabagu, a spreman je odustati od svoje sedmične plate koja iznosi 110.000 funti samo da bi napustio redove Bournemoutha, gdje za njega nema mjesta.

S obzirom na to da Aston Villa i West Ham neće moći dobiti golmana Trešnjica, počeli su razmišljati o alternativi, a engleski mediji pišu da je na meti golman naše reprezentacije, Ibrahim Šehić.

Šehiću na kraju sezone ističe ugovor sa turskim drugoligašem Erzurumsporom, a engleski klubovi su svjesni da ga u januarskom prelaznom roku mogu dobiti za 1.5 miliona funti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije