Joldić: Volio bih da ove momke protiv Ludogoreca podrži što više gledatelja

Radiosarajevo.ba
Joldić: Volio bih da ove momke protiv Ludogoreca podrži što više gledatelja
Juniori Fudbalskog kluba Željezničar sutra će u 18 sati na stadionu Grbavica odigrati revanš susret prvog kola Omladinske Lige prvaka za juniore protiv Ludogoreca.

Utakmica se igra na stadionu Grbavica, a danas je u Zvorničkoj 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Omer Joldić i fudbaler Amir Velić.

"Mi smo prvu utakmicu odigrali krajem septembra u Razgradu. Bespotrebno je trošiti riječi o njima i njihovoj infrastrukturi. Mi smo upisali dobar rezultat u toj prvoj utakmici, ali sigurno da su oni sada saznali više o nama.

Volio bih da dođe što više gledatelja. Utakmica je u 18 sati. Sigurno da će doći prijatelji i roditelji ovih mladih fudbalera, ali volio bih da tu bude što više gledatelja i da se pruži podrška ovim momcima. Utakmica je ovo koja bi mogla biti iskorak za omladinski bh. fudbal, ali i omladinsku školu Fudbalskog kluba Željezničar.

Imat ćemo određenih promjena u formaciji. Oni imaju odličnu tranziciju i tu smo malo griješili. Moramo ranije praviti blok, odnosno prekršaj. Bit će promjena u sastavu, a tu će biti i Anel Šabanadžović kojeg nije bilo u prvoj utakmici.

Mi bi sutra mogli da ispišemo historiju omladinskog fudbala u Bosni i Hercegovini, jer dosada nijedna ekipa nije prošla prvog protivnika", rekao je Joldić.

"Sigurno da igramo protiv dobre  ekipe, koja zna šta želi. Mi smo se dobro pripremili i nadamo se da ćemo uspjeti izboriti plasman u narednu rundu", rekao je Velić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije