Jesu li spremni šal i baklje: Milorade, BiH večeras igra protiv Turske

Radiosarajevo.ba
Jesu li spremni šal i baklje: Milorade, BiH večeras igra protiv Turske
Foto: Facebook / Fotomontaža
Dočekali smo i taj dan. Milorad Dodik je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i ulazak u institucije svoje jedine domovine imat će priliku proslaviti večeras kada njegovi voljeni Zmajevi istrče na teren stadiona u Rizeu.

Dugo je Dodik čekao ovaj trenutak kada će moći bez imalo ustručavanja pokazati ljubav prema zemlji koja ga je othranila. 

Prošlo je od posljednjeg duela sa Turcima dosta vremena. Posljednji put sastali smo se u kvalifiakcijama za Svjetsko prvenstvo prije tačno devet godina, a duel je završen rezultatom 1:1. Dvije godine ranije susret je završen rezultatom 3:2 za Bosnu i Hercegovinu, a utakmica iz Sarajeva pamtit će se po prvom golu u dresu reprezentacije - Edina Džeke. Eurogol je to bio i početak jedne blistave priče.

Dosta je bilo ironije i sarkazma u uvodu ovog teksta, pa sada budimo ozbiljni. Znamo da se Dodik već mnogo puta dokazao kao protivnik svega što nosi elemente državnosti Bosne i Hercegovine, pa samim ti i reprezentacije. Pa što bi onda on baš večeras navijao za Zmajeve?

"Za BiH mogu navijati jedino kada bude igrala protiv Turske", izjavio je Dodik jednom prilikom.

Karma is a b***h Milorade. Bosanskohercegovačka javnost od svog budućeg predsjednika i nositelja državničkih vrijednosti jedine mu domovine Bosne i Hercegovine večeras očekuje ispunjenje obećanja. Šal, baklja i ko ne skače mrzi Bosnu Milorade. Očekujemo i da se zapjeva, te da sve to zabilježe kamere i vjerodostojno prenesu sigurno uzavrelu atmosferu koja večeras očekuje novog člana Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije