Igrač Boca Juniorsa stigao u Zrinjski

Radiosarajevo.ba
Igrač Boca Juniorsa stigao u Zrinjski
Foto: Hercegovina.info / Luis Ibanez na predstavljanju

Luis Ibanez, jedno od najvećih pojačanja Zrinjskog otkako se igra Premijer liga, predstavljen je u Mostaru kao novi fudbaler Plemića.

Argentinac je otkrio zbog čega je došao u Zrinjski, te kakve su mu ambicije na ličnom, ali i klupskom nivou.

“Hvala svima koji su vjerovali u mene i koji su mi pružili priliku da igram u ovom klubu. Nadam se da ću brzo na teren te da opravdam povrejenje i da pokušamo osvojiti titulu i igrati dobro u Evropi. Od prvog dana, dočekali su me super saigrači. Već sam bio dva puta u Mostaru, prelijep grad i veoma mi je drago što sam ovdje. Jedva čekam da pronađem stan i da mogu dovesti suprugu i djecu, kako bi se mogao fokusirati na teren”, rekao je Ibanez na startu obraćanja.

Dotakao se i finansija, odnosno novčanih primanja.

“Igram dugo tu na Balkanu, igrao sam u Hrvatskoj i Srbiji. Nisam tu došao zbog finansija, ideja je bila da se vratim u igru i da igram kao nekada, a ne da zaradim veliki novac. Osvojio sam sedam titula sa Dinamom, želim isto uraditi sa Zrinjskim”.

“Razgovarao sam sa nekim bivšim saigračima o ligi u koju sam došao, kao i o Zrinjskom. To je normalno, znam gdje sam došao. Nadam se da ću što prije na teren. Došao sam da razmišljam samo o igri. Nisam imao puno problema sa zdravljem, samo mi treba malo više igre, rada s loptom kako bih se uklopio u sistem igre”, rekao je Argentinac i onda se dotakao svog matičnog kluba Boca Juniors, čiji glavni rival River Plate ima identičan dres kao Zrinjski.

“Nije to dres Rivera, ali odmah su mi se javili prijatelji iz Boce Juniors i pitali zašto sam tu došao. Ipak, bit će i oni sretni”, dodao je Ibanez kroz osmijeh.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije