Je li Roma pokradena: Dva penala i dva crvena kartona nisu dosuđena za Vučicu

Radiosarajevo.ba
Je li Roma pokradena: Dva penala i dva crvena kartona nisu dosuđena za Vučicu
Foto: EPA / Damir Skomina

Sudijske greške u posljednje vrijeme sve više dolaze do izražaja. Još uvijek se priča o dvomeču Juventusa i Real Madrida, kao i o duelu Madriđana s Bayernom, a sinoć je i Slovenac Damir Skomina propustio dosuditi dva jedanaesterca i dva crvena kartona za Liverpool u susretu s Romom.

Liverpool je s ukupnih 7:6 prošao u finale Lige prvaka, a ko zna da li bi tako bilo da je Skomina dosudio jedanaesterac za Vučicu i pokazao crveni karton golmanu Kariusu nakon što je srušio Edina Džeku u šesnaestercu u 49. minuti susreta.

Kod rezultata 2:1 za goste Džeko je izašao sam pred Kariusa, a golman Liverpoola ga je srušio. Umjesto jedanaesterca i crvenog kartona, pomoćnik Damira Skomine je dosudio ofsajd kojeg nije bilo.

U 60. minuti novi propust Skomine. Kod rezultata 2:2 El Shaarawy je šutirao, a njegov udarac odbranio je desni bek Liverpoola Alexander-Arnold. Skomina je umjesto crvenog kartona i jedanaesterca za Romu pokazao da se igra nastavi i dosudio korner za Vučicu.

Pogledajte obje situacije i procijenite sami.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije