Jasmina Baručića švedski mediji nazivaju novim Ibrahimovićem

Enes Hodžić
Jasmina Baručića švedski mediji nazivaju novim Ibrahimovićem
Mladi sportisti porijeklom iz Bosne i Hercegovine bilježe sve uspješnije nastupe u klubovima diljem svijeta i nerijetko su tema brojnih medija. Upravo tako je i s mladim Jasminom Baručićem, sjajnim mladim fudbalerom bh. korijena.

Baručić, koji živi u Švedskoj, fudbaler je kome lokalni švedski mediji posvećuju mnogo pažnje, nerijetko ga upoređujući sa Zlatanom Ibrahimovićem, jednim od najpoznatijih fudbalera u svijetu koji, također, ima bh. korijene, a karijeru je počeo u Švedskoj.

"Rođen sam 24. decembra 1997. godine u Švedskoj, ali moji roditelji su porijeklom iz Višegrada i veoma sam ponosan na svoje korijene koji sežu do Bosne i Hercegovine", kazao je Baručić na početku razgovora s ekipom Radiosarajevo.ba.

Mladi fudbaler, koji je na kraju prošle godine postao punoljetan, bilježi sjajne nastupe u brojnim švedskim klubovima, a karijeru je počeo kao šestogodišnjak.

"Fudbal, koji je postao moja ljubav, počeo sam igrati u omladinskim pogonima kluba HBK Halmstad. Za ovaj klub sam nastupao sve do svoje 15 godine, kada uspijevam da, zbog dobre igre, pređem u Leikin, za koji sam nastupao jednu sezonu. Igrao sam u veznom redu i postigao 13 golova na 16 utakmica, što mi je pomoglo da, u prelaznom roku, dobijem ponude još nekih klubova", govorio nam je Jasmin o svojim angažmanima u švedskim klubovima.

Odmah po završetku sezone Jasmin dobiva ponudu iz Getingea, koju on prihvata i odlazi kako bi upisao još jedan napredak u karijeri.

"Nakon dobre sezone u Leikinu prošle godine sam dobio ponudu iz Getingea, koju sam prihvatio i za taj klub sam nastupao protekle sezone. Tokom 21 utakmice u prvoj sezoni uspio sam postići 21 pogodak za Getinge, što je zaista pobudilo pažnju nekih skauta", kaže nam naš sagovornik, koji je već dobio neke ponude s Otoka.

Naime, Jasmin je dobio ponudu engleskog kluba Swindon, ali odlučio je još uvijek graditi svoje fudbalske vještine u Švedskoj. Također, stiglo je na Jasminovu adresu i mnogo ponuda drugih švedskih klubova, koji se takmiče u većim rangovima, ali se on odlučio za jednog trećeligaša, zbog školskih i drugih obaveza, nakon kojih će se više posvetiti fudbalu.

"Iako sam dobio neke ponude iz Engleske, odlučio sam, u dogovoru s trenerom, da ostanem još jednu godinu u Švedskoj. Kako Swindon nije bio jedini klub koji se interesirao za mene prihvatio sam ponudu Snöstorp Nyhema, kluba koji se takmiči u 3 fudbalskoj diviziji. Prethodnu sezonu proveo sam u njihovim redovima, gdje sam bio jedan od boljih igrača, a upisao sam 20 golova i 10 asistencija na 20 utakmica", zaključio je Baručić razgovor s ekipom Radiosarajevo.ba.

Jasmin Baručić, mladi fudbaler bh. korijena, sigurno je dokaz da BiH obiluje talentima i da je svijetla budućnost naših nacionalnih timova veoma izvjesna. Kako smatraju švedski mediji ovaj mladi fudbaler ima mnogo sličnosti sa Zlatanom Ibrahimovićem, a zanimljivo je da mu se i otac zove Šefik, baš kao Zlatanov, te će u budućnosti selektori bh. reprezentacije imati težak zadatak da pridobiju ovog mladog igrača da ne izabere fudbalsku reprezentaciju Švedske kao nacionalni tim za koji će nastupati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije