Japan iznenadio Kolumbiju: Samuraji iskoristili igrača više

Radiosarajevo.ba
Japan iznenadio Kolumbiju: Samuraji iskoristili igrača više
Foto: EPA / Radiosarajevo.ba / Japan - Kolumbija
Nogometna reprezentacija Japana ostvarila je pobjedu od 2:1 nad Kolumbijom i prvi put u historiji pobijedila neku selekciju iz Južne Amerike.

Prvi susret Grupe H donio je manju senzaciju, jer je selekcija Kolumbije bila favorit prije meča u Saransku. Selekcija Japana, koju je na Svjetsko prvenstvo u Rusiju doveo naš Vahid Halilhodžić nakon čega je dobio otkaz, srčanom utakmicom su stigli do historijskog trijumfa.

U tome im je pomogla i sama Kolumbija, koja je od treće minute (isključen Sanchez) igrala sa igračem manje.

Japan je prvi poveo u šestoj minuti nakon što je penal uspješno realizirao Kagawa. U 39. minuti na semaforu je pisalo 1:1.

Strijelac za Kolumbiju bio je Quintero. Igrač argetinskog River Platea postigao je lijep gol za 1:1.

U nastavku, oba tima su čuvala svoj gol. Ipak, u 73. minuti šansa za postizanje gola se ukazala Osaki, koji je uspio materati golmana Kolumbije Ospinu i doveo svoj tim u vodstvo od 2:1.

Kolumbija je u finišu susreta pokušavala da dođe do remija, ali im to nije uspjelo, pa će priliku za prvim bodovima tražiti u narednim duelima.

Od 17 sati Poljska i Senegal će odigrati drugi susret u Grupi H, ali i zatvoriti prvo kolo na Mundijalu. U večernjem terminu Rusija i Egipat otvaraju mečeve drugog kola u svih osam grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije