Belgija se vratila iz ponora i zakazala susret s Brazilom u četvrtfinalu

Radiosarajevo.ba
Belgija se vratila iz ponora i zakazala susret s Brazilom u četvrtfinalu
Foto: EPA / Belgija - Japan
Fudbaleri Japana i Belgije odigrali su šesti duel osmine finala Svjetskog prvenstva koje se igra u Rusiji. Pobjedu na stadionu u Rostovu na Donu odnijela je Belgija rezultatom 3:2.

U prvih 15 minuta utakmice nismo vidjeli mnogo na terenu Rostov Arene. Belgija je imala terensku inicijativu, ali izabranici Roberta Martineza nisu ugrozili Eijia Kawashimu. U tom trenutku nije se ni naslućivalo ono što će se desiti u Rostovu na Donu.

U 21. minutui Lukaku je šutirao s vrha šesnaesterca, ali je njegov pokušaj izblokirao i u korner izbacio Yuto Nagatomo. Novu priliku napadač Manchester Uniteda imao je u 25. minuti susreta. Uspio je ostati na nogama nakon duela s Yoshidom, ali je uz pomoć Kawashime defanzivac Japana uspio otkloniti opasnost.

Japanci su lako došli do ubjedljivog vodstva. Genki Haraguchi je u 48. minuti pogodio za vodstvo Japana, a samo četiri minute kasnije Takashi Inui je povisio prednost azijske reprezentacije.

No, Belgijanci su tada krenuli svim snagama u napad i u 69. minuti smanjili zaostatak golom Jana Vertonghena. Marouane Fellaini je u 74. iskoristio svoju visinu i udarcem glavom matirao golmana Japana Kawashimu te svojoj reprezentaciji donio izjednačenje. Pogodak vrijedan pobjede i plasmana u četvrtfinale postigao je Nacer Chadli u 90. minuti nakon kontranapada koji je krenuo od golmana Courtoisa.

Belgijanci će u četvrtfinalu 6. jula igrati s Brazilom. Isti dan sastat će se Urugvaj i Francuska, dok će dan kasnije snage u četvrtfinalu odmjeriti Rusija i Hrvatska.

Posljednja dva učesnika četvrtfinala bit će poznata u utorak. Od 16 sati sastaju se Švedska - Švicarska, a od 20 Kolumbija i Engleska.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije