Janjoš: Moramo dati svoj maksimum da obradujemo navijače i osvojimo trofej

Radiosarajevo.ba
Janjoš: Moramo dati svoj maksimum da obradujemo navijače i osvojimo trofej
Fudbalski klub Sarajevo sutra će na stadionu Asim Ferhatović Hase u prvom susretu finala Kupa Bosne i Hercegovine dočekati Nogometni klub Široki Brijeg.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i napadač Mersudin Ahmetović.

"Što se tiče situacije u ekipi, sve je sasvim normalno. Pripremamo se za jednu važnu utakmicu. Velika je čast i privilegija biti u finalu Kupa, ali i obaveza. Moramo svi dati svoj maksimum da bismo obradovali svoje navijače i došli do trofeja. Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do trofeja, a ako Široki Brijeg bude bolji u dvije utakmice, smoći ćemo snage da im čestitamo", rekao je Janjoš i dodao:

"Mi idemo od utakmice do utakmice. Prva na redu je finale Kupa. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat i odemo u Široki s prednošću. Nakon Širokog slijedi prvenstvo. Sve je jasno, s tri pobjede mi smo prvaci, ali idemo utakmicu po utakmicu i vidjet ćemo šta će biti", istaknuo je Janjoš.

"Široki je jedna odlična ekipa, nije malo dati četiri gola Željezničaru, tri Zrinjskom, a ne primiti niti jedan. Imat ćemo težak zadatak sigurno, ali sigurno da i Sarajevo ima snage da dođe do trofeja i uradit ćemo sve što treba da dođemo do njega", istaknuo je Janjoš.

"Strašno crpi kada uvijek igrate u ritmu srijeda - subota, a ne možete odmoriti igrače. Da nam je neko rekao da ćemo osigurati Europu šest utakmica prije kraja i da ćemo igrati u finalu, objeručke bismo to prihvatili. Sada kada smo tu idemo po trofeje", rekao je Janjoš.

Nakon Janjoša, medijima se obratio i napadač Bordo tima Mersudin Ahmetović. 

"Svjesni smo situacije i šta nam donosi sutrašnja utakmica. Dodatni motiv nam ne treba, finale Kupa je dodatni motiv. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do što boljeg rezultata i da otputujemo na revanš s pobjedom. Svaka pobjeda u kojoj nećemo primiti gol na svom terenu je odlična", istaknuo je Ahmetović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije