Jakirović završio razgovor u NSBiH: Zadovoljan sam, sve za Zmajeve i napredak BiH

1
A. Sokolović
Jakirović završio razgovor u NSBiH: Zadovoljan sam, sve za Zmajeve i napredak BiH
Foto: EPA-EFE / Sergej Jakirović

Sergej Jakirović se više od dva sata zadržao u prostorijama Nogometnog saveza BiH, gdje je danas obavio razgovor sa Emirom Spahićem i Zvjezdanom Misimovićem u vezi preuzimanja klupe naše najbolje selekcije, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Kao što smo već pisali, Jakirović je danas u 14 sati stigao u prostorije NSBiH na razgovor sa Spahićem i Misimovićem.

"Obavili smo zaista konstruktivan razgovor. Ne bih iznosio mngo detalja, samo ću kazati da sam iznio svoje vizije i ideje. Sve to za napredak Zmajeva i da se stvari, ako dođe do mog angažmana za selektora, svakako poprave nabolje", kazao je Jakirović u razgovoru za Radiosarajevo.ba, po izlasku iz prostorija NSBiH.

Bivši as Zmajeva, koji je za reprezentaciju BiH odigrao pet susreta, ozbiljan je kandidat za selektora našeg najboljeg tima.

Iza sebe posljednjih godina ima veliko igračko i trenersko iskustvo.

Kao igrač briljirao je Zagreba, Rijeke i bugarskog CSKA, dok je na klupi Gorice prošle sezone bio jedan od najboljih trenera u regionu i stekao veliku popularnost.

Kao najozbiljniji kandidati za poziciju selektora BiH trenutno su Sergej Barbarez, Safet Sušić i Sergej Jakirović, a od nedavno Amar Osim, Slaven Bilić i Ermin Šiljak.

Izvršni odbor NSBiH će temu selektor na dnevnom redu imati sjednici u utorak, 22. decembra. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije