Izvučeno tijelo iz letjelice u kojoj je bio Emiliano Sala

Radiosarajevo.ba
Izvučeno tijelo iz letjelice u kojoj je bio Emiliano Sala
BBC / Mjesto gdje je pronađen avion argentinskog nogometaša

Istražitelji su došli do neidentifikovanog tijela iz olupina aviona u kojem se nalaze nogometaš Emiliano Sala i pilot David Ibbotson.

Vahid Halilhodžić ima ideju kako odati počast Emilianu Sali

Identitet pronađene osobe još nije utvrđen zbog loših vremenskih uvjeta, zbog čega nisu izvukli ni cijelu letjelicu na površinu, piše Mirror.

“U teškim uvjetima AAIB i njegovi specijalizovani izvođači uspješno su došli do tijela koje je ranije viđeno usred olupine. Operacija je obavljena na što dostojanstveniji način, a porodice su informirane o napretku”, navodi se u saopćenju Britanske agencije za avionske nesreće (AAIB).

Inače, Cardiff je stopirao isplatu prve rate dok ne bude zadovoljan dokumentacijom. Nantes je zaprijetio da će iznijeti slučaj pred sud ako za 10 dana ne bude uplate.

Izvor Cardiffa rekao je za BBC da će klub poštovati ugovor, ali ne dok ne budu razjašnjene sve činjenice.

U Cardiffu su iznenađeni zahtjevom Nantesa, dok traju pokušaji da se izvuče tijelo iz olupine aviona.

BBC Vels naveo je da je transfer trebalo da bude isplaćen u ratama u periodu od tri godine.

Dio transfera pripada i Bordeauxu, najvjerovatnije 50 posto, pošto je Sala poslije tri godine iz tog kluba 2015. godine prešao u Nantes.

Podsjetimo, letjelica koja je prevozila nogometaša Nantesa u Cardiff nestala je 22. januara, a nakon što je policija obustavila potragu, pokrenuta je nezavisna, privatna potraga za koju je preko interneta prikupljeno više od 300.000 eura.

Prije nekoliko dana su pronađeni dijelovi letjelice na jednom ostrvu usred Engleskog kanala, ali se ispostavilo da je avion potonuo na dno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije