Zasjedao Izvršni odbor FS BiH: Zmajevi i dalje bez selektora

Radiosarajevo.ba
Zasjedao Izvršni odbor FS BiH: Zmajevi i dalje bez selektora
Sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održana je danas u Trening centru FS BiH u Zenici.

Glavna tema današnje sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine bila je izbor novog selektora našeg nacionalnog tima. Uoči današnje sjednice u trci za mjesto selektora ostala su dva kandidata, Amar Osim i Meho Kodro. 

Stručna komisija u kojoj su Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović razgovarala  je sa Amarom Osim i Mehom Kodrom, a  danas nije donesena odluka ko će na klupi reprezentacije zamijeniti Mehmeda Baždarevića. 

Po završetku sjednice prisutnim predstavnicima medija obratio se Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik FS BiH. Istaknuo je kako nije postignut konsenzus, te da će odluka o novom selektoru biti prolongirana za narednu sjednicu, koja bi trebala biti održana 29. novembra.

"Nemamo novog selektora. Bila je tačka dnevnog reda gdje se razmatrao izvještaj Komisije o aktivnostima i razgovorima, a Izvršni odbor je konstatovao da komisija nastavi sa radom još izvjesno vrijeme, vjerovatno do sljedeće sjednice Izvršnog odbora, da se na neki način obuhvati još nekih kandidata", rekao je Milorad Sofrenić nakon zasjedanja IO FS BiH.

"Izvještaj je bio dosta detaljan i u narednom periodu možemo očekivati još nekih kontakata. Nije mi poznato zašto gospodina Ivice Osima nije bilo. On uvijek bude kad mu zdravstveni razlozi dozvoljavaju. Bilo je još kontakata, gdje su neki ljudi odbili, a zasada su ta dva imena u opciji i ostaju najveći favoriti. Komisija je u svom izvještaju navela s kim je obavila kontakt i ovo su dva najozbiljnija imena. Nova sjednica pretopostavljam 29. novembra", rekao je Sofrenić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije