Izronio je Stari, izronit će i Velež: Rođeni su jučer pokazali koliko su veliki

Radiosarajevo.ba
Izronio je Stari, izronit će i Velež: Rođeni su jučer pokazali koliko su veliki
Foto: Facebook / Rođeni u Konjicu
Mostarski Velež drži ubjedljivo prvo mjesto na tabeli Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na polovini sezone i nakon 15 odigranih kola ekipa iz Mostara zauzima prvo mjesto na tabeli sa sedam bodova više od prvog pratioca.

Velež je fantastičnu jesen krunisao pobjedom na gostujućem terenu u Konjicu kod Igmana rezultatom 1:0, a izvještaji iz grada na Neretvi kažu kako je Velež jučer bodrilo između 3.500 i 4.000 navijača.

Na Facebook stranici mostarskih Rođenih objavljen je tekst koji ćemo prenijeti u cijelosti.

"Da nismo bez razloga najavljivali jučerašnju utakmicu u Konjicu kao praznik fudbala, pokazala je utakmica i svi akteri malog fudbalskog spektakla na stadionu Igmana. Ono što su pokazali fudbaleri obje ekipe a posebno navijači našeg Veleža, dugo će se pamtiti i prepričavati u Konjicu. Već od prijepodnevnih sati počele su pristizati grupe navijača, a jučer ih je bilo iz raznih krajeva BIH.

Neposredno pred utakmicu došlo je do zakrčenja pristupnog puta stadionu. Punili su Rođeni tribinu u Konjicu baš kao da se utakmica igra u samom centru Mostara. Dvadesetak minuta od početka utakmice tribina je bila ispunjena gotovo do zadnjeg mjesta. Po slobodnoj procjeni između 3500-4000, mahom navijača Veleža je zauzelo svoje pozicije i frenetičnim navijanjem bodrilo Rođene.

Trenutak iz 52. minute utakmice se može opisati kao eksplozija oduševljenja i radosti jer je u toj minuti naš Velež došao do vodstva fantastičnim golom Mustafe Mujezinovića. Nastavili su Rođeni na terenu stvarati prilike a navijači na tribini još žešće nositi ekipu sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Sve je ličilo na bajku jučer u gradu gdje se Velež osjećao kao domaćin. Posebno nas je dojmio broj male djece okićene u crvene, Veležove boje. Činjenica je to koja raduje podjednako kao dobre igre našeg kluba. Odrastaju i stasavaju nove generacije veležovaca koje su garant bolje i svjetlije Veležove budućnosti. Velež se vratio u modu", saopćili su Rođeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije