Iznenadit ćete se kada vidite koji je Zmaj dobio najveću ocjenu protiv Italije

Radiosarajevo.ba
Iznenadit ćete se kada vidite koji je Zmaj dobio najveću ocjenu protiv Italije
Foto: EPA-EFE / BiH je u Zenici poražena od Italije sa 0:3

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u posljednjoj domaćoj utakmici u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine u duelu sa Italijom doživjela jedan od najtežih poraza posljednjih godina. 

Naš tim uz poraz od 0:3 nije uspio postići gol, što se nije dogodilo niti jednom u domaćim susretima u borbi za Euro. 

Otpali su Zmajevi iz utrke za direktni plasman na Euro još i prije početka susreta, kada je došla vijest da je Finska nadigrala Lihtenštajn i izborila  vizu za EP. 

Puleni selektora Roberta Prosinečkog nisu odigrali loše, ali bilo je mnogo taktičkih pogrešaka u našim redovima, posebno od strane izbornika. 

Prema ocjenama stranice Who Scored, koja se bavi naprednom nogometnom statistikom, prvo ime u našoj reprezentaciji protiv Azzurra bio je igrač Milana Rade Krunić.

On je za svoj nastup dobio ocjenu 7.7. Osim Krunića, među bolje ocijenjenim nogometašima BiH, bili su još Miralem Pjanić i Zoran Kvržić (7.1), dok je Edin Džeko bio za nijansu lošiji (7.0).

Prolaznu ocjenu još je dobio i Ermin Bičakčić (6.9), dok su slabiji bili Sead Kolašinac sa ocjenom 6.6, te Adnan Kovačević 6.2. Uz stopera poljske Korone Kielce najlošije ocijenjeni bili su Edin Višća i Muhamed Bešić sa 6.4. Malo bolji su bili Gojko Cimirot i Ibrahim Šehić, za ono što je pokazali dobili su 6.5, odnosno 6.7.

U timu Italije daleko ispred ostalih bio je Francesco Acerbi s visokom ocjenom 8.7.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije