Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH

Radiosarajevo.ba
Izet Hajrović ima pravo nastupa za BiH

Izet Hajrović od danas i zvanično ima pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nakon što je Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odobrila promjenu njegovog sportskog državljanstva.

Vezni igrač Grashopersa odigrao je jednu prijateljsku utakmicu za Švicarsku prije nego je potpisao izjavu da ubuduće želi igrati za BiH, baš kao i njegov mlađi brat, mladi bh. reprezentativac Sead.

FIFA je pozitivno odgovorila na zahtjev Nogometnog saveza BiH pa će na 22-godišnjeg Hajrovića selektor Safet Sušić moći računati već za dvomeč sa Slovačkom u septembru.

Iz Ciriha nije stigao konačan odgovor u vezi Anela Hadžića (23). Za ovog donedavnog mladog reprezentativca Austrije FIFA je zatražila dopunu dokumentacije, ali u našem Savezu su uvjereni da će i ovaj slučaj biti riješen u našu korist te da će defanzivac Šturma vrlo brzo imati pravo nastupa za BiH, piše Avaz.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije