Izet Hajrović donio Dinamu milion maraka

Radiosarajevo.ba
Izet Hajrović donio Dinamu milion maraka
Foto: EPA-EFE / Izet hajrović slavi pobjedu nad fenerom s ostalim igračima Dinama

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Izet Hajrović sinoć je odigrao utakmicu iz snova u susretu prvog kola grupe D Europske lige, u kojoj je Dinamo u Zagrebu nadigrao turski Fenerbahče sa 4:1.

Dva gola: Hajrovićeva noć iz snova

Hajrović je postigao dva gola, po jedan u oba poluvremena, a za potpuni debakl Fenera potrudili su se još Ivan Šunjić i Dani Olmo (Roman Neustadter strijelac za goste).

Hrvatski prvak je na Maksimiru došao do jedne od najvećih europskih pobjeda, a Hajrović je timu iz Zagreba sa svoja dva gola donio 570.000 eura. Naime, toliko Europska nogometna federacija (UEFA) daje ekipama za svaki trijumf u grupnoj fazi. Za remi se dobiva 190.000 eura.

Podsjetimo, osvajač grupe u Europskoj ligi dobit će dodatni million eura, a drugoplasirani pola miliona.

“Sjajna utakmica, nisam očekivao baš ovako visok rezultat, ali znali smo da imamo dobre šanse za pobjedu. Super smo odradili posao, hvala navijačima. Ispričavam se ako im se nisam javio kad sam izlazio, kad me trener zamijenio, to sam ispravio i javio sam im se s klupe. Super je počelo, imamo tri boda, sve je bilo super i možemo biti zadovoljni”, izjavio je Hajrović nakon utakmicu, koji je kada je napuštao teren u 81. minuti doživio ovacije na Maksimiru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije