Iz starih albuma: "Aleksandar Vučić" u dresu zagrebačkog Dinama

Radiosarajevo.ba
Iz starih albuma: "Aleksandar Vučić" u dresu zagrebačkog Dinama

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poznat je kao vatreni navijač Crvene zvezde. "I više od toga", reći će njegovi politički protivnici aludirajući na činjenicu da je nakon Vučićevog dolaska na vlast u Srbiji Crvena Zvezda od Partizana preuzela primat u dva najpopularnija sporta – fudbalu i košarci.

Prije nego je ušao u politiku, Vučić je bio redovan posjetilac "sjevera" beogradske Marakane i utakmica na kojima je Zvezda gostovala.

Srbijanski predsjednik ne krije da je učestvovao u velikim navijačkim neredima na neodigranoj utakmici Prvenstva Jugoslavije Dinamo – Crvena Zvezda kojom je 13. maja 1990. godine na zagrebačkom Maksimiru najavljen sportski raspad bivše zajedničke države.

Zato će mnogima biti iznenađenje slika koju smo pronašli na društvenim mrežama: "Aleksandar Vučić" u dresu zagrebačkog Dinama!? No, bolji poznavaoci ex-yu fudbalskih zbivanja znaju objašnjenje ove misterije.

Fudbaler na slici je "Vučićev dvojnik", bivši pouzdani igrač zagrebačkih modrih Branko Devčić koji je u periodu od 1974. do 1981. upisao 104 nastupa za Dinamo. Najveći uspjeh u dresu Dinama Devčić je ostvario 1980. godine, kada je bio član ekipe koja je osvojila Kup maršala Tita, upravo protiv Vučićeve Zvezde u finalu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije