Vremeplov / Iz starih albuma: "Aleksandar Vučić" u dresu zagrebačkog Dinama

14. 07. 2019. u 07:39:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poznat je kao vatreni navijač Crvene zvezde. "I više od toga", reći će njegovi politički protivnici aludirajući na činjenicu da je nakon Vučićevog dolaska na vlast u Srbiji Crvena Zvezda od Partizana preuzela primat u dva najpopularnija sporta – fudbalu i košarci.

Prije nego je ušao u politiku, Vučić je bio redovan posjetilac "sjevera" beogradske Marakane i utakmica na kojima je Zvezda gostovala.

Srbijanski predsjednik ne krije da je učestvovao u velikim navijačkim neredima na neodigranoj utakmici Prvenstva Jugoslavije Dinamo – Crvena Zvezda kojom je 13. maja 1990. godine na zagrebačkom Maksimiru najavljen sportski raspad bivše zajedničke države.

Zato će mnogima biti iznenađenje slika koju smo pronašli na društvenim mrežama: "Aleksandar Vučić" u dresu zagrebačkog Dinama!? No, bolji poznavaoci ex-yu fudbalskih zbivanja znaju objašnjenje ove misterije.

Fudbaler na slici je "Vučićev dvojnik", bivši pouzdani igrač zagrebačkih modrih Branko Devčić koji je u periodu od 1974. do 1981. upisao 104 nastupa za Dinamo. Najveći uspjeh u dresu Dinama Devčić je ostvario 1980. godine, kada je bio član ekipe koja je osvojila Kup maršala Tita, upravo protiv Vučićeve Zvezde u finalu.

KOMENTARI (1)