Od Lyona do Simin Hana: Tuzla City doveo bivšeg U-18 reprezentativca Francuske

Fena
Od Lyona do Simin Hana: Tuzla City doveo bivšeg U-18 reprezentativca Francuske
Foto: Fena / Nazzim Zitouni

Nakon što je sedam dana trenirao s ekipom iz Simin Hana, danas je ugovor s Tuzla Cityjem potpisao 25-godišnji Nazzim Zitouni, igrač veznog reda, saopćeno je na službenoj stranici tuzlanskog premijerligaša.

Navodi se da je Zitouni porijeklom Alžirac, da je prošao nogometnu školu Lyona, te da je iskustvo sticao u klubovima Španije, Portugala i Bugarske, kao i da je svojevremeno nastupao za U-18 reprezentaciju Francuske.

Zirouni je debitovao za novi klub jučer u prijateljskoj utakmici s banjalučkim Borcem, koji su Tuzlaci  riješili u svoju korist rezultatom 1:0, a strijelac je bio Said Husejinović.

Ekipa novog trenera Milenka Bošnjakovića u proteklom periodu dobro je trgovala, a novi igrači postali su Azir Muminović, Said Husejinović, Adis Hadžanović, Borislav Terzić, Mirsad Ramić, Nazzim Zitouni i Derick Morris, dok je ugovor još za godinu produžio Ivan Sesar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije