Iz kluba otkrili detalje: Zašto je Željo suspendovao Jahića

Radiosarajevo.ba
Iz kluba otkrili detalje: Zašto je Željo suspendovao Jahića
/ Sanel Jahić
Defanzivac FK Željezničar Sanel Jahić odlukom stručnog štaba suspendovan je do daljnjeg, te će se priključiti trenažnom procesu izvan prvog tima.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović suspendovao je Jahića zbog kontinuiranog kršenja klupske discipline, zbog čega neće biti u konkurenciji za predstojeće utakmice, saopćeno je ranije iz kluba.

Iz FK Željezničara i danas je stiglo saopćenje o slučaju Sanel Jahić. Njihovu obavijest prenosimo u cjelosti:

„S obzirom na to da je fudbaler našeg Kluba Sanel Jahić odlučio da van Kluba i klupskih institucija, u trenutku dok ga Klub plaća, potraži rješenje svojih problema i to u saradnji sa nerelevantnim subjektima, osjećamo potrebu da uputimo poruku svim našim članovima i navijačima.

Sanel Jahić je igrač od kojeg se, u skladu sa njegovim renomeom kao bivšeg reprezentativca i člana jedne od najboljih poslijeratnih generacija Željezničara, očekivalo da bude predvodnik ove ekipe i neko ko bi možda mogao biti kapiten ovog tima.

Međutim, od prvog dana povratka u klub, koji mu je bezuslovno vjerovao i koji mu je dao sve jer bio je jedan od tri najplaćenija igrača u ekipi, naišli smo na probleme. Povrijeđen je. Nije povrijeđen. Još nije otišao na pripreme. Otišao je na pripreme, trenira. Boli ga koljeno. Ne, nije koljeno, nešto je drugo. Incident u svlačionici sa saigračima. Može igrati, spreman je. Ne, ipak ne može.

U međuvremenu, sa Sanelom Jahićem su nekoliko puta obavljeni razgovori, u kojima mu je ponuđeno više varijanti, između ostalog i da preuzme neku od trenerskih pozicija u omladinskom pogonu.

I tako u nedogled, sve do 4. novembra, do treninga uoči utakmice sa Slobodom kada je vidjevši da nije u startnoj postavi, odlučio da ničim izazvan samovoljno izađe sa treninga. Naredni dan prvotimac FK Željezničar nije došao ni na utakmicu iako su svi igrači, bili u sastavu ili ne, obavezni da to urade.

Da li je to ponašanje jednog profesionalca koji je došao u „svoj“ klub da završi karijeru? Da li je to primjer mladim igračima kako se treba ponašati neko ko je seniorsku karijeru počeo u Željezničaru i dao doprinos u osvajanju trofeja?

Sanela Jahića nije suspendovao naš trener Slavko Petrović. Sanel Jahić je suspendovao sam sebe.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije