Iz BiH u svijet otišla najljepša slika: Kako klub iz Bijeljine hvali tim iz Konjica

Radiosarajevo.ba
Iz BiH u svijet otišla najljepša slika: Kako klub iz Bijeljine hvali tim iz Konjica
Facebook / Pismo FK Sloga prema FK Klis je za svaku pohvalu

Rijetko u nogometnoj Bosni i Hercegovini, ali i u regionu, imamo priliku da čelnici jednog kluba, hvale drugi. Obično tu padaju teške optužbe da je jedan tim pokraden, da je sudija pokrao drugu momčad i na tome se završi.  

Sretno, FK Klis: Klub iz Konjica danas igra utakmicu za historiju

Hrabri Klis igrao pred punim tribinama, poveo u osmoj sekundi, ali nije uspio

No, primjer Fudbalskog kluba Sloge iz Gornjeg Crnjelova (okolina Bijeljine) je za svaku pohvalu i trebamo biti ponosni da se nešto ovakvo dešava u našoj zemlji.

Sloga je izborila plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što je u dvomeču bila bolja od Klisa iz Buturović Polja (okolina Konjica).

Prvi meč završen je rezultatom 1:1, a revanš u Konjicu bio je prava poslastica. Pred 4.000 navijača meč je završen bez pobjednika - 2:2, a zbog više golova postignutih u gostima plasman u polufinale izborila je Sloga, koja sada može da se plasira i u pretkolo Kupa UEFA.   

Gosti su se biranim riječima zahvalili Klisu na gostoprimstvu, a njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

„Poštovani FK Klis, hvala Vam! Fudbalski klub Sloga iz Crnjelova, na čelu sa svojim predsjednikom Zlatkom Krbanjevićem, želi da iskaže veliku zahvalnost Fudbalskom klubu Klis na izuzetnom gostoprimstvu, na savršenoj organizaciji utakmice, kao i na ponašanju svih aktera, uključujući i domaću publiku.

Bilo nam je zadovoljstvo biti Vaš gost u prethodna dva dana. Dočekali ste nas onako kako se dočekuju istinski sportski prijatelji. Nije bilo momenta od našeg dolaska u Konjic da nam niste bili na raspolaganju. Pokazali ste da znate organizovati jedan istinski sportski spektakl na takav način da bi Vam pozavidjeli i mnogo veći klubovi.

Budite ponosni na sebe, jer ste pokazali koliko volite svoj klub i koliko ste ustvari veliki.

Hvala i Vašoj publici koja je pokazala da se u Bosni i Hercegovini na jedan fin, kulturan i dostojanstven način može bodriti svoj klub, biti mu vjetar u leđa, a da se pritom ne vrijeđa protivnik.

Naprotiv, oni su naše igrače dočekali i ispratili sa utakmice aplauzom. Vi ste na taj način ustvari poslali najljepšu sliku o sebi samima. Nije slučajno što je duel dva mala fudbalska kluba juče bio medijski najgledaniji događaj u državi.

Sport spaja ljude. Jučer nije bilo poraženih. Fudbal je pobijedio“ navodi se u saopćenju Fudbalskog kluba Sloga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije