Ivica Osim o novom selektoru: Šta ako nas zapadnu Španija ili Portugal

Radiosarajevo.ba
Ivica Osim o novom selektoru: Šta ako nas zapadnu Španija ili Portugal
Na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u sarajevskom hotelu Europa raspravljalo se o (novom?) selektoru najbolje bh. selekcije.

Članovi Izvršnog odbora NS/FSBiH tek trebaju odlučiti da li će sadašnji selektor Mehmed Baždarević ostati na klupi, a onda se izjasniti o eventualnom nasljedniku.

Ivica Osim, jedan od članova Komiteta za posredovanje NS/FSBiH, smatra da ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru ili nastavku suradnje s Baždarevićem.

"Trebamo razmisliti o imenu selektora, ne trebamo se zalijetati. Moj je prijedlog da sačekamo žrijeb kvalifikacija za naredno Europsko prvenstvo i vidimo s kim ćemo igrati. Šta imamo od toga ako se sad zaletimo, a onda nas žrijeb spoji s Španijom ili Portugalom... Odluku od novom selktroru donijet će Izvršni odbor na prijedlog Komiteta za posredovanje. Moj je prijedlog da za mišljenje o svakom kandidatu pitamo Duška Bajevića, Safeta Sušića... Pitanje selektora je delikatno", rekao je Ivica Osim na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije