Italijanski mediji tvrde: Edin Džeko u dresu Intera prvu utakmicu igra 27. jula?

Radiosarajevo.ba
Italijanski mediji tvrde: Edin Džeko u dresu Intera prvu utakmicu igra 27. jula?
Foto: Twitter / Edin Džeko

Italijanski list Gazzetta dello Sport navodi da je kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko na korak do prelaska u slavni Inter.

Naime, prema informacijama ovog lista Džeko bi trebai u dresu Intera debitovati već 27. jula kada će igrati prijateljski meč protiv PSG-a.

Otkrivaju da nijedan drugi igrač neće biti uključen u ovaj transfer i da će Inter bh. napadača platiti isključivo u kešu.

Ukoliko procedura ne bude završena do 27. jula, onda bi debi mogao biti protiv ekipe Tottenhama.

Pored Džeke, Inter u posljednje vrijeme velike napore ulaže i u transfer Romelua Lukakua, što uopšte nije tajna, te se nadaju da će u što je moguće bržem roku kompletirati sve igračke želje trenera Contea kako bi što spremniji dočekali novu sezonu.

Ukoliko Džeko dođe u Inter, što je sada samo pitanje vremena, onda je izvjesno da će u Romi njegovo mjesto zauzeti Gonzalo Higuain, dok će put Juventusa vjerovatno napadač Intera Mauro Icardi koji se ne nalazi u planovima kluba u kojem je imao status najboljeg igrača i kapitena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije