Ispovijest fudbalera kojem se smije čitav svijet: Neko je pomjerio prečku

Radiosarajevo.ba
Ispovijest fudbalera kojem se smije čitav svijet: Neko je pomjerio prečku
/ printscreen
Za Milana Đuričića, fudbalera beogradskog zonskog ligaša Lokomotive iz Makiša, do jučer su čuli samo rodbina i prijatelji.

Život mu je preokrenuo snimak s prvenstvene utakmice njegovog kluba protiv Turbine kada Đuričić, neometan ni od koga, s manje od pola metra prebacuje prazan gol.

Svjetski mediji su ovaj potez proglasili najvećim promašajem u historiji fudbala, a Đuričić je postao planetarno popularan.

"Rekli su mi saigrači poslije utakmice da obaram zakone fizike. Postao sam popularan preko noći, zvali su me ih Holandije, novinari iz Hrvatske, rekli su mi da je snimak bio u žiži i na jednom američkom kanalu", kazao je Đuričić za beogradske Novosti.

"Nema šta, ispalo je smiješno. Kada sam krenuo sam ka golu, bio sam nonšalantan. Vodili smo već s 2:1, trebalo je samo da potvrdim pobjedu. Htio sam loptu da ćušnem špicem, mangupski. Ona je na moju nesreću odskočila prije udarca i pobjegla. Bio sam u čudu i ja i svi na stadionu. Izgleda da je neko pomjerio prečku", završio je Đuričić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije