Grbavica piše historiju: Istočna tribina svečano otvorena

Radiosarajevo.ba
Grbavica piše historiju: Istočna tribina svečano otvorena
Istočna tribina stadiona Grbavica, na opće oduševljenje svih prisutnih navijača i prijatelja Fudbalskog kluba Željezničar, svečano je otvorena.

Ivica Osim, popularni Švabo, pred početak utakmice FK Željezničar - FK Sloboda, zvanično je otvorio novu tribinu koja će kapacitet stadiona povećati za 4.266 sjedećih mjesta, ali i koja je ostvarila snove mnogih ljubitelja Plavih sa Grbavice.

"Koliko god dugo igrao na Grbavici ja nikada nisam vidio bolji teren. Kamo sreće da je ovako bilo ranije. Neću ja da vi poslije ne bi rekli da ja puno trusim i kvarim atmosferu. Zahvaljujem se svima vama koji ste došli. Šteta je što vas ranije nije bilo toliko. Željo živi, ovo je klub nostalgičara koji žive od onoga što je bilo i napravili su čudo", kazao je Osim ovom prilikom u prigodnom govoru kojim je otvorio istočnu tribinu.

Naravno, navijači su itekako znali da proslave ovaj svečani trenutak, a dupke pun stadion još jednom je pokazao veliko jedinstvo među navijačima kluba sa Grbavice. Svi oni zajedno su prije godinu dana pokrenuli veliku akciju prikupljanja sredstava za izgradnju istočne tribine, te su zajedno sa prijateljima kluba stigli uspjeli prikupiti novac, koji im je obezbijedio današnje ostvarenje sna.

"Sad dolinu ćupova gledam, vidim novi plavo-bijeli svijet. Probudio se Istok, budan je Zapad, budan je Sjever, a probudit će se sutra i Jug. Jug je Jug i samo je jedan Jug!", kazao je poznati bh. glumac Nermin Tulić i veliki ljubitelj Željezničara, na ceremoniji otvaranja istočne tribine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije