Ismijavanje žrtava: Javnost osuđuje skandalozni transparent navijača Herthe

Radiosarajevo.ba
Ismijavanje žrtava: Javnost osuđuje skandalozni transparent navijača Herthe
U srijedu navečer na Olimpijskom stadionu u Berlinu odigrana je utakmica Kupa Njemačke između Herthe i Kölna.

Gosti su zabilježili pobjedu 3:1, no događaji na terenu prošli su u sjeni skandaloznog transparenta navijača Herthe.

Oni su tokom utakmice razvili transparent s natpisom "Selbst an Silvester tanzt eure Schwester alleine", odnosno "Čak i u Novogodišnjoj noći vaše sestre plešu same".

To je brutalna aluzija na događaje u Novogodišnjoj noći 1. januara 2016. kada su stotine žena i djevojaka u Kölnu prijavile seksualne napade, uglavnom u režiji migranata sa sjevera Afrike.

To je drugi put da navijači Herthe grubo vrijeđaju Köln. Na prošloj utakmici ova dva kluba istakli su transparent "Bolje jedna majka nego dva oca" koji je ocijenjen homofobičnim, a odnosi se na činjenicu da je 1. FC Köln nastao fuzijom dva kluba – Kölner Ballspiel-Club 1901 i SpVgg Sülz 07.

Navijači Herthe u srijedu navečer nisu štedjeli ni svoje ljubimce. Pri kraju utakmice, kada je bilo očigledno da će njihovi ljubimci upisati poraz istakli su transparent namijenjen igračima Herthe: "Čak i kuna jače grize od vas".   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije