Danska slavila u Dublinu i izborila svoje peto svjetsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Danska slavila u Dublinu i izborila svoje peto svjetsko prvenstvo
Fudbalska reprezentacija Irske večeras je Dublinu u revanš susretu baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine dočekala reprezentaciju Danske. Slavila je Danska rezultatom 5:1 i izborila plasman u Rusiju.

Prvi susret odigran u Kopenhagenu završen je bez golova, a večerašnja utakmica nije dobro počela za Dance. Irska je povela u šestoj minuti susreta, a mrežu Schmeichela zatresao je Duffy.

U 29. minuti Danska je izjednačila, a nakon gužve najbolje se snašao Christensen. Samo tri minute kasnije gosti dolaze do preokreta, a mrežu Randolpha zatresao je Eriksen. Danska je do trećeg gola došla u 63. minuti susreta, a svoj drugi gol na susretu postigao je Eriksen. Svoj hat-trick fudbaler Tottenhama kompletirao je golom u 74. minuti.  Konačnih 1:5 postavio je Bendtner golom s bijele tačke u 90. minuti. 

Ovo će Danskoj biti peti nastup na smotri najboljih reprezentacija svijeta. Prvi put igrali su u Meksiku 1986., a posljednji u Južnoj Africi 2010. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije