Inter priprema tužbu protiv Beckhama, a on zna i pozadinu svega

Radiosarajevo.ba
Inter priprema tužbu protiv Beckhama, a on zna i pozadinu svega
Foto: EPA-EFE / David Beckham

Milanski Inter planira da tuži Davida Beckhama zbog namjere da u Majamiju osnuje fudbalski klub sa istim imenom.

Kako prenose svjetski mediji, italijanski gigant je prava na svoj naziv zaštitio i u SAD, pa smatra da ima osnova za podnošenje tužbe.

Iz Majamija je stigao odgovor da je ime Inter Majami nastalo, kao i u izvornom slučaju, od skraćenice riječi "internacionalan", odnosno "međunarodni".

"Index.hr" podsjeća da na svijetu postoji dvocifren broj klubova sa imenom Inter, neki od njih se nalaze u Bratislavi, Kardifu, Bakuu i Zaprešiću.

Svi ti ostali Interi, sudeći prema tužbi kluba sa Đuzepe Meace, nisu im problematični, pa se sa pravom postavlja pitanje da li su u italijanskom klubu zapravo samo ljuti jer njihovo ime želi da iskoristi čovjek koji je nastupao za gradskog rivala – Milan", piše zagrebački portal.

Beckham je još 2013. godine najavio osnivanje kluba, a prošle godine je otkrio njegovo ime, grb i boje, a u MLS će prvi put nastupiti od 2020. godine, pišu Nezavisne.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije