Inter poslao ponudu za Džeku: Traže još jednog igrača Rome

Radiosarajevo.ba
Inter poslao ponudu za Džeku: Traže još jednog igrača Rome
Foto: Twitter / Edin Džeko/Ilustracija

Ovog vikenda najzanimljivija utakmica 33. kola Serie A igra se u Milanu, gdje Inter sutra od 20.45 sati čeka Romu koja pokušava izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Inter je u dobroj situaciji, ali eventualni sutrašnji poraz mogao bi sve zakomplicirati šest utakmica do kraja sezone. Nerazzurri drže treće mjesto ljestvice sa 60 bodova, pet više od Milana i šest više od Rome, koja im se pobjedom može približiti na tri boda. Prve četiri ekipe Serie A izborit će nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, dok će peta u Evropsku ligu.

Zato nije iznenađujuće što je italijanska La Gazzetta Dello Sport na naslovnici u prvi plan stavila sutrašnji derbi s naslovom “Trostruki napad Intera”.

Ne samo zbog borbe za Ligu prvaka nego i činjenice da Inter želi Romi uzeti dvojicu vrlo važnih igrača.

Radi se o kapitenu bh. reprezentacije Edinu Džeki i italijanskom vezisti Lorenzu Pellegriniju. Džeko je navodno već pristao na odlazak u Inter, dok će se za Italijana Nerazzurri morati još malo potruditi.

Što se tiče Džeke, Gazzetta je otkrila i koliko će Inter platiti Romi za napadača. Roma bi htjela 15 miliona eura, ali Inter nudi 12 i poručuje da je to njihova maksimalna ponuda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije