Inter brutalnom objavom najavio plasman u Ligu prvaka, čeka se Edin Džeko

Radiosarajevo.ba
Inter brutalnom objavom najavio plasman u Ligu prvaka, čeka se Edin Džeko
Foto: EPA-EFE / Edin Džeko: Da li je odigrao posljednju utakmicu za Romu?

U ludoj završnici italijanskog nogometnog prvenstva Atalanta i Inter su izborili plasman u Ligu prvaka. Kratkih rukava ostao je Milan, koji je jedno vrijeme imao plasman u elitni razred europskog nogometa, ali su im gradski rivali uspjeli "zabiberiti" slavlje. Slično razočaranje doživjeli su i igrači Rome, našeg Edina Džeke

Zbog lude završnice Serie A, Inter je na Twitteru brutalnom objavom najavio plasman u Ligu prvaka. 

Inter i Atalanta su se tako pridružili prvaku Juventusu i Napoliju u Ligi prvaka. 

Milan je jedno vrijeme bio u Champions League, u trenutku kada je Empoli protiv Intera izjednačio na 1:1. No, slavlje je kratko trajalo. Inter je poveo sa 2:1 i zadržao vodstvo do kraja susreta.

Roma je odigrala revijalnu utakmicu sa Parmom. Pobijedili su sa 2:1, a navijači Rome su Dijamanta u trenutku kada je izlazio iz igre počastili zvižducima. Džeko je navodno od ljeta novi igrač Intera, italijanski mediji danima o tome pišu i to je izazvalo bijes tifoza Rome.

Džeko je igrao do 62. minute. Dijamant je aplauzom pozdravio navijače, a onda se začuo i pljesak tifoza, s povicima "Džeko, Džeko...".

Bez dileme, kapiten reprezentacije BiH misiju u Romi može smatrati uspješnom, jer je za vrijeme igranja oborio nekoliko rekorda i zaslužio je mjesto među legendama kluba.  

Dijamant je ovu sezonu Serije A završio s devet postignutih pogodaka i šest asistencija. Samo u četiri sezone koje je proveo u Romi postao je najbolji strijelac kluba u Ligi prvaka te sedmi u historiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije