Insigne poručio sinu predsjednika Napolija: Reci tati da mi idemo kući

Radiosarajevo.ba
Insigne poručio sinu predsjednika Napolija: Reci tati da mi idemo kući
Foto: EPA-EFE / Detalj sa meča Roma - Napoli

Pobuna igrača Napolija jutros je glavna sportska tema u Italiji. Vijest je u javnost procurila nakon utakmice Lige prvaka protiv Salzburga (1:1).

Igrači su uz dopuštenje trenera Carla Ancelottija odbili naredbu predsjednika Aurelija De Laurentiisa. Predsjednik kluba ljutit zbog poraza od Rome naredio je da igrači sedam dana provedu u karantinu kako bi što mirnije dočekali dvije bitne utakmice protiv Salzburga i Genoe.

Nezadovoljni nogometaši su se pobunili i nakon utakmice su umjesto u karantin otišli kućama svojim vozilima. Isto su učinili i poslije susreta sa Salzburgom.

Čak je jedan od najboljih nogometaša Napolija Lorenzo Insigne sinu Aurelija De Laurentiisa i potpredsjedniku kluba Edoardu jasno poručio:

“Reci tati da mi idemo kući”.

Napoli će kazniti i UEFA jer su Ancelotti i nogometaš Fernando Llorente odbili dati izjave nakon sinoćnje utakmice. Italijanski klub i dalje je blizu plasmana u osminu finala Lige prvaka, ima bod manje od vodećeg Liverpoola i četiri više od trećeplasiranog Salzburga, prenosi Scsport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije